ООН зафіксувала 1842 смерті цивільних українців із початку повномасштабного вторгнення рф

ООН зафіксувала 1842 смерті цивільних українців із початку повномасштабного вторгнення рф

Укрінформ
Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 1842 випадки загибелі та 2493 випадки поранень цивільного населення України, загалом 4335 жертв російського повномасштабного вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в щоденному повідомленні УВКПЛ, яке фіксує жертви від початку розв’язаної рф війни, опублікованому 11 квітня.

Зокрема, серед убитих - 474 чоловіки, 301 жінка, 28 дівчаток та 50 хлопчиків, а також 70 дітей та 919 дорослих, стать яких поки що невідома.

Поранені 287 чоловіків, 216 жінок, 49 дівчаток та 50 хлопчиків, а також 134 дитини та 1757 дорослих, стать яких поки що невідома.

Зауважується, що більшість смертей та поранень зумовлені застосуванням боєприпасів та вибухових речовин із великою площею враження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів усе ще очікують підтвердження. Це стосується, наприклад, Маріуполя та Волновахи (Донецька область), Ізюма (Харківська область), Сєвєродонецька та Рубіжного (Луганська область), Тростянця (Сумська область), де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення. Ці цифри додатково підтверджуються і не включені у вищенаведену статистику.

За даними Офісу генерального прокурора, станом на ранок 12 квітня внаслідок повномасштабного збройного вторгнення рф в Україні постраждали понад 530 дітей, зокрема 186 дітей загинули та більш ніж 344 дитини отримали поранення.

Читайте також: російські загарбники вбили в Україні 186 дітей, 344 отримали поранення

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

російська агресія проти України викликала об’єднану відповідь від Європейського Союзу, який запровадив жорсткі санкції проти росії, надає суттєву політичну, економічну, фінансову та військову підтримку Україні та приймає на своїй території мільйони українців, котрі рятуються від війни.

За даними ООН, кількість українських біженців перевищила 4,5 мільйонів.

Фото: Олег Ревега

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-