Військові рф вивезли у невідомому напрямку екіпаж суховантажу SMARTA

Військові рф вивезли у невідомому напрямку екіпаж суховантажу SMARTA

Укрінформ
Російські загарбники захопили у полон моряків вантажного судна SMARTA і вивезли у невідомому напрямку.

Про це у Фейсбуці написала Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова, повідомляє Укрінформ

"На території Маріупольського морського торговельного порту, військовими російської федерації були захоплені та вивезені в невідомому напрямку члени екіпажу судна SMARTA під прапором Ліберії, та дружина капітана судна, яка в той час перебувала на борту. За попередніми даними, їх було вивезені у напрямку тимчасово окупованого Донецька. 18 осіб є громадянами України, 1 – громадянин Єгипту. Зв’язку із екіпажем та дружиною капітана немає. Перед захопленням моряків російські війська обстрілювали судно", - написала Денисова.

Суховантаж зайшов у порт Маріуполя 21 лютого і далі мав прямувати до Туреччини. Проте через російську військову агресію він не отримав дозволу на вихід у море і залишився пришвартованим до 18-го причалу Маріупольського порту.

Денисова зазначила, що такими діями РФ порушує право на життя і на свободу, особисту недоторканність, гарантовані статтями 3 та 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року, та право на свободу пересування, гарантоване статтею 2 Протоколу №4 до Конвенції.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до московського механізму, і закликала їх "врахувати ці факти порушення рф прав людини в Україні".

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну.

Перша заступниця держсекретаря США Венді Шерман під час засідання Ради Безпеки ООН заявила, що військово-морські сили рф блокують у Чорноморському регіоні понад 90 цивільних суден, призначених для перевезення зерна та іншого продовольства.

Через російську військову агресію тільки у п'яти портах України частково здійснюється обробка наявного біля причалів флоту та відправлення вантажів залізницею та автотранспортом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-