загарбники залучають українських дітей до розвідки позицій ЗСУ

загарбники залучають українських дітей до розвідки позицій ЗСУ

Укрінформ
російські військові використовують українських підлітків для розвідки позицій Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це Служба безпеки України повідомляє у Телеграмі.

СБУ звертається до всіх батьків із проханням бути пильними щодо переписок та контактів своїх синів і дочок”, - ідеться у повідомленні.

Так, у Харкові ворог встановив контакт із неповнолітнім хлопцем через Telegram-месенджер. росіяни обіцяли заплатити за інформацію про позиції ЗСУ на території міста.

У Луганській області двоє російських військових безпосередньо запропонували 16-річному підлітку гроші в обмін на інформацію про місця розташування та маршрути пересування українських військ. Хлопець злякався, проте російські військові його “заспокоїли”: мовляв, він малолітній, йому нічого не буде.

Завдяки втручанню українських силовиків хлопці не встигли передати інформацію ворогу.

Розглядається питання про притягнення правопорушників до кримінальної відповідальності.

У СБУ нагадали, що в Україні вона настає при досягненні особою 16 років, а в окремих випадках – з 14 років.

Читайте також: Російські загарбники називають війну в Україні пеклом для себе - СБУ

Як повідомляв Укрінформ, 24 березня Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо забезпечення протидії несанкціонованому розповсюдженню інформації про направлення, переміщення міжнародної військової допомоги в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України чи інших військових формувань України, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану.

Читайте також: СБУ нейтралізувала мережу ворожих коригувальників і колаборантів

Законом встановлено кримінальну відповідальність за несанкціоноване поширення інформації про направлення в Україну, розташування або переміщення ЗСУ, зброї, військової техніки. Згідно з документом, такі дії каратимуться позбавленням волі на строк від 3 до 5 років, а з можливістю ідентифікації місцевості чи зі спричиненням тяжких наслідків - до 8 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-