До України прибули фахівці з Франції для розслідування воєнних злочинів рф

До України прибули фахівці з Франції для розслідування воєнних злочинів рф

Укрінформ
В Україну прибули французькі спеціалісти, які допомагатимуть українським колегам у розслідуванні воєнних злочинів рф на Київщині.

Про це написав посол Франції в Україні Етьєн де Понсен у Твіттері, передає Укрінформ.

«З гордістю вітаємо у Львові загін технічних та наукових жандармів, які прибули на допомогу своїм українським побратимам у розслідуванні воєнних злочинів, скоєних навколо Києва. Франція перша, хто надає таку допомогу», - написав дипломат.

За його словами, спеціалісти почнуть роботу вже у вівторок.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників на початку квітня. У визволених містах і селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб.

За даними генерального прокурора Ірини Венедіктової, на Київщині виявили тіла 1 222 мирних жителів, загиблих від рук російських загарбників.

Читайте також: Австрія не може бути нейтральною щодо воєнних злочинів – Негаммер

24 лютого 2022 року російська федерація розпочала неспровоковану війну проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста і селища України, катують і вбивають мирне населення.

російська агресія проти України викликала об’єднану відповідь від Європейського Союзу, який запровадив жорсткі санкції проти росії, надає суттєву політичну, економічну, фінансову та військову підтримку Україні та приймає на своїй території мільйони українців, котрі рятуються від війни.

Читайте також: В Україні створили онлайн-архів воєнних злочинів, скоєних росією

За даними ООН, кількість українських біженців перевищила 4,5 мільйона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-