Білий дім не виключає, що армія рф в Україні навмисно вбиває журналістів

Білий дім не виключає, що армія рф в Україні навмисно вбиває журналістів

Укрінформ
Адміністрація США вважає, що російські сили можуть навмисно переслідувати та вбивати журналістів під час бойових дій в Україні.

Про це заявила в п’ятницю речниця Білого дому Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується конкретних цілей (російських сил в Україні – ред.), про що ми знали від самого початку і говорили про це публічно, що президент Путін і російські військові звісно мали наміри або могли цілити по цивільних, включно із журналістами»,- зауважила речниця Білого дому.

Читайте також: В Україні від рук росіян загинули або знаходяться в полоні десятки журналістів – Олена Зеленська

Таким чином вона відповіла на запитання, чи мають США розвідувальну інформацію про те, що путінські війська в Україні спеціально вбивають журналістів – з огляду на те, що за шість тижнів війни загинули щонайменше семеро представників ЗМІ.

Читайте також: Фотожурналіста Левіна вбили двома пострілами зі стрілецької зброї - Офіс генпрокурора

Псакі також зауважила, що Сполучені Штати цінують роботу журналістів у зонах бойових дій, які висвітлюють правдиву й актуальну інформацію про події та жахіття війни. Однак, за її словами, адміністрація США закликає американських громадян, у тому числі представників ЗМІ, уникати перебування в зоні бойових дій – заради їхньої ж безпеки.

Читайте також: Під Маріуполем після катувань рашистів помер 78-річний письменник Євген Баль

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього тижня дружина Президента України Олена Зеленська повідомила, що в Україні від рук російських загарбників загинули та перебувають у полоні десятки представників ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-