На Житомирщині СБУ викрила ворожого інтернет-пропагандиста

На Житомирщині СБУ викрила ворожого інтернет-пропагандиста

Фото
Укрінформ
На Житомирщині СБУ викрила чоловіка, який у забороненій соцмережі паплюжив пам'ять загиблих українських захисників.

Як передає Укрінформ, про це Управління СБУ у Житомирській області повідомляє у Фейсбуці.

«На Житомирщині СБУ викрила чергового проросійського інтернет-агента, який прославляв "доблесть" рашистських загарбників та висловлював неповагу до Збройних Сил України. За даними досудового розслідування, деструктивний контент 50-річний житель Радомишля поширював у забороненій в Україні соціальній мережі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у своїх публікаціях та репостах чоловік паплюжив пам'ять загиблих українських воїнів, які боронять українські міста і села, та радів їхнім смертям.

Крім цього, пропагандист поширював матеріали, де прославляв «подвиги» армії рф і окремих окупантів за вбивство українських воїнів.

Читайте також: СБУ ліквідувала ворожі агентурні мережі у чотирьох областях

Під час обшуку у фігуранта справи вилучили мобільний термінал із доказами протиправної діяльності.

Наразі слідчі СБУ провадять досудове розслідування за ч.2 ст.436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, на Запоріжжі силовики затримали чоловіка, який коригував ворожу артилерію та збирав дані про переміщення українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-