Зеленський – про обстріл вокзалу в Краматорську: Це зло, яке не має меж

Зеленський – про обстріл вокзалу в Краматорську: Це зло, яке не має меж

Фото, відео
Укрінформ
Російські загарбники не полишають своїх методів, продовжують знищувати цивільне населення, вдаривши по залізничному вокзалу у Краматорську "Точкою-У".

Про це написав Президент Володимир Зеленський у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

"Окупанти вдарили "Точкою-У" по залізничному вокзалу Краматорська, де перебували тисячі мирних українців, очікуючи на евакуацію… Близько 30 загиблих, близько 100 осіб дістали поранення різного ступеня тяжкості. Поліція та рятувальники вже на місці. Російські нелюди не полишають своїх методів. Не маючи сил та сміливості протистояти нам на полі бою, вони цинічно знищують цивільне населення. Це зло, яке не має меж. І якщо воно не буде покаране, то ніколи не зупиниться", – зазначив Президент.

Удар по залізничному вокзалу в Краматорську є не випадковістю, а заздалегідь спланованим воєнним злочином росії для залякування та зриву евакуації цивільного населення, заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

«Росіяни 8 років стверджували, що захищають мешканців Донбасу. А сьогодні вдарили ракетами по вокзалу Краматорська, з якого мешканці Донбасу намагались евакуюватись. А вчора пошкодили рейки по ходу слідування евакуаційних потягів. Тож трагедія в Краматорську - це не випадковість» - підкреслив він у Твітері.

Єрмак зазначив, що це ще один заздалегідь спланований воєнний злочин.

«Акт терору, спрямований на залякування та зрив евакуації мирних громадян України», - наголосив керівник ОП.

Як заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Твітері, російські загарбники свідомо нанесли удар по цивільному населенні на вокзалі в Краматорську, аби залякати людей.

«Навмисний удар по вокзалу Краматорська – це свідомий акт залякування людей, якому немає виправдання. Десятки загиблих цивільних. Сотні поранених. Родини з дітьми, що чекали евакуації. Світ має зрозуміти: росія– це країна-терорист. Купівля нафти й газу – фінансування тероризму», - зазначив Подоляк.

За фактом обстрілу Краматорська СБУ відкрила провадження за статтею про порушення законів і звичаїв війни.

Читайте також: Під час обстрілу Краматорська на вокзалі було чотири тисячі людей, більшість – жінки і діти

«Жоден злочин окупантів не залишиться без покарання! І які б нісенітниці не розповідали загарбники про те, що Україна сама обстрілює мирних мешканців – у ці фейки не повірить ніхто. Підлість, жорстокість, брехливість, зневага до людського життя – ось характеристики російської федерації та її військ. Краматорськ – ще один доказ того, що світ має спільними зусиллями зупинити це зло! Служба безпеки України уже відкрила кримінальне провадження за даним фактом. Наразі дії рашистів кваліфіковано за 438 статтею Кримінального кодексу – порушення законів та звичаїв війни», - йдеться у Телеграмі пресслужби СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко заявив, що ворог вдарив по вокзалу касетним "Іскандером". За його словами, у цей час на вокзалі перебували тисячі людей, адже звідти відбувається евакуація потягами жителів Донеччини до більш безпечних областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-