З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну загинули 1611 цивільних - ООН

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну загинули 1611 цивільних - ООН

Укрінформ
Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 1611 випадків загибелі та 2227 поранень цивільного населення України, загалом 3838 жертв російського повномасштабного вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в щоденному повідомленні УВКПЛ, яке фіксує жертви від початку розв’язаної рф війни, опублікованому 7 квітня.

Зокрема, серед убитих - 410 чоловіків, 240 жінок, 25 дівчаток та 43 хлопчики, а також 63 дитини та 831 дорослий, стать яких поки що невідома.

Серед поранених – 261 чоловік, 196 жінок, 45 дівчаток та 42 хлопчики, а також 104 дитини та 1579 дорослих, стать яких поки що невідома.

Читайте також: У Бучі росіяни вбили близько 320 мирних жителів, ідентифікували половину

Зауважується, що більшість смертей та поранень зумовлено застосуванням боєприпасів та вибухових речовин з великою площею враження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів все ще очікують підтвердження. Це стосується, наприклад, Маріуполя та Волновахи (Донецька область), Ізюма (Харківська область), Сєвєродонецька та Рубіжного (Луганська область), Тростянця (Сумська область), де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення. Ці цифри додатково підтверджуються і не включені у вищенаведену статистику.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Офіс генерального прокурора поінформував, що станом на 8 квітня в Україні через повномасштабну збройну агресію російської федерації 169 дітей загинуло та більше 306 отримали поранення.

Фото: Євген Малолєтка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-