У Бородянці з-під завалів двох будинків дістали тіла 26 людей

У Бородянці з-під завалів двох будинків дістали тіла 26 людей

Укрінформ
З-під завалів двох розбомблених російськими загарбниками багатоквартирних будинків у Бородянці на Київщині дістали тіла 26 людей.

Про це повідомила у Фейсбуці генпрокурорка Ірина Венедіктова, передає Укрінформ.

“Найзруйнованіше місто Київщини: по ній гатили некерованими 250-кілограмовими фугасними авіабомбами, «Ураганами» і «Смерчами»... Скільки тут буде жертв наразі важко передбачити. Тільки з-під завалів двох розбомблених багатоквартирних будинків дістали 26 тіл. Авіаудари по житловій інфраструктурі ворог підступно наносив увечері, коли вдома було максимум людей. Ціллю було виключно цивільне населення - тут немає жодного військового об‘єкту”, - написала Венедіктова.

Генпрокурорка додала, що правоохоронці також мають вже підтверджений факт сексуального насилля.

Венедіктова наголосила, що вороги цілеспрямовано винищували мирне населення: вбивали, катували та мордували.

Читайте також: У Бородянці вважаються зниклими безвісти близько 200 жителів

“У Мотижині звір убив жінку тільки за те, що вона була в чорному. Жага крові українців дозволяє рашистам розстрілювати навіть за якийсь не такий одяг. Батька вбитої 7 днів тримали в сараї із зав‘язаними очима. Там же в Мотижині армійська розвідка РФ перевіряла телефони людей, обираючи жертв для так званої «денацифікації», - зазначила вона.

Руїни Бородянки та інших довколишніх населених пунктів розбирають рятувальники, а паралельно з ними працюють слідчо-оперативні групи. Прокурори, поліцейські, співробітники СБУ, експерти з п’яти областей - всі збирають доказову базу воєнних злочинів РФ для національних і міжнародних судів, додала генпрокурорка.

Крім того, до Бородянки прибув відомий експерт з міжнародного кримінального права Вейн Джордаш, який “долучився до нашого юридичного фронту”.

Читайте також: На руїнах Бородянки: який вигляд має селище після російської окупації

Як повідомляв Укрінформ, 4 квітня Венедіктова заявляла, що у Бородянці може бути найгірша ситуація із жертвами серед мирних жителів.

За даними глави МВС Дениса Монастирського, місто Бородянка є одним із найбільш зруйнованих населених пунктів Київської області. Він також зазначав, що рятувальникам ДСНС потрібен тиждень для того, щоби розібрати лише один зруйнований багатоповерховий будинок.

У МВС закликали добровольців долучитися до розбору завалів у Бородянці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-