Зеленський закликав Грецію робити більше для того, щоб росія почала шукати мир

Зеленський закликав Грецію робити більше для того, щоб росія почала шукати мир

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав Грецію посилювати тиск на росію, аби Москва почала шукати мир.

Про це він сказав під час звернення до парламенту Греції, передає кореспондент Укрінформу.

Глава держави зауважив, що він вдячний Греції за вже надану гуманітарну і оборонну підтримку України, за підтримку загальної санкційної політики.

“Але війна триває. Знищення Маріуполя продовжується. Депортація людей з тих територій, куди прийшли російські війська, продовжується. Закликаю вас використати вплив вашої держави і ваші можливості як члена Європейського Союзу для організації порятунку Маріуполя. Я закликаю вас зробити більше для того, щоб росія почала шукати мир і відмовилась навіть від мрій про підкорення України. Бо ця війна, яку Росія розпочала проти нас, насправді знищує усе, що українці і греки створили разом за довгий час”, - сказав Зеленський.

Президент додав, що дії росії від початку були спрямовані не тільки на Україну, а на Європу загалом.

Читайте також: Зеленський закликав Грецію допомогти з гуманітарною місією до Маріуполя

“Це росія робить все, щоб європейці залишились без доступної енергії. І щоб енергетична бідність стала новою реальністю на континенті. Це росія робить усе, щоб спровокувати спалах інфляції для багатьох народів. Росія торік штучно створила дефіцит на європейському газовому ринку. І зараз робить усе, щоб штучно створити дефіцит на світовому продовольчому ринку. Це питання честі для європейців, честі – відповісти на таку політику російської федерації", - наголосив Зеленський.

Він підкреслив: поки російські війська блокують мирні міста і депортують людей, жоден російський банк не має права заробляти гроші на звʼязках зі світовою фінансовою системою. "Вони всі мають бути заблоковані! Всі, а не лише частина", - заявив Президент.

За його словами, також жодне російське судно не має права заходити в порти демократичного світу, доки триває ця безглузда і жорстока війна. "Для чого їм допомагати? Щоб вони заробили ще більше грошей на ракети і бомби для знищення не тільки Маріуполя, а й Одеси та інших наших українських міст? А у першу чергу – жодної підтримки російським танкерам, цим нафтовозам, які забезпечують росії постійний потік грошей на вбивства”, - наголосив глава держави.

Читайте також: Греція звернеться до Гааги щодо розслідування воєнних злочинів росії у Маріуполі

Він також підкреслив, що Україна потребує зброї для боротьби з загарбниками, зокрема систем протиповітряної оборони, артилерійських систем і снарядів до них, бронетехніки та інших речей.

“Чим швидше Україна отримає цю допомогу, тим більше життів ми зможемо врятувати”, - заявив Зеленський.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-