Повномасштабний напад рф на Україну шокував увесь світ – Шмигаль

Повномасштабний напад рф на Україну шокував увесь світ – Шмигаль

Укрінформ
Повномасштабний напад російської федерації на Україну шокував не тільки нашу державу, а й увесь світ.

На цьому Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив в інтерв’ю ВВС News Україна, передає Укрінформ.

«І я, і Президент щодня ведемо на своїх рівнях перемовини з нашими іноземними партнерами. Усі зараз оговтуються від першого шоку. Адже це стало шоком не тільки для українців, це шокувало усіх, хто бачив ці кадри (з Бучі та інших міст, в яких побували російські війська – ред.). Ми розуміємо, що вони відчули необхідність змінювати підхід», - сказав Шмигаль.

За його словами, Україна це ще не відчула з точки зору самої підтримки, але вже відчула зміну риторики, зміну відчуттів, зміну ставлення. Треба працювати, щоб це ставлення й риторика переросли в реальну гуманітарну й військову підтримку, додав глава уряду.

Він вкотре прокоментував ті жахіття, які відкрилися світу в Бучі, Бородянці, Чернігові, Сумах, те пекло, яке відбувається у Маріуполі: «Безумовно, побачені кадри змінюють світ, змінюють сприйняття суспільством того, що відбувається в Україні. Того, що творять тут російські військові. Як казав міністр закордонних справ - це game change (зміна гри), це те, що змінює сприйняття світової спільноти. Я переконаний, що сприйняття зміниться, на це піде декілька днів. Зараз ми вже відчуваємо зовсім інший політичний контекст після цих жахіть, і я переконаний, що світова спільнота також змінюється, буде змінюватись».

Читайте також: Влада та армія вмотивовані робити все для перемоги – Шмигаль

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Українські захисники визволили Київську область від російських загарбників. У низці міст та сіл зафіксовані масові вбивства загарбниками мирних людей.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-