Всеукраїнська рада церков закликає світ визнати геноцид українського народу

Всеукраїнська рада церков закликає світ визнати геноцид українського народу

Заява
Укрінформ
Всеукраїнська рада церков закликає світ визнати геноцид українського народу

Про це йдеться в заяві ВЦіРО, передає Укрінформ.

«Кожна держава в світі має визнати геноцид українського народу під час російського вторгнення у 2022 році та засудити ідеологію «русского мира» як таку, що виправдовує геноцид народів та знищення цілих держав», - йдеться у зверненні.

У ВЦіРО нагадали, що місяць тимчасової окупації російськими військами Бучі, Ірпеня, Гостомеля та навколишніх селищ призвів не лише до масштабних руйнувань, а й до тотального знищення мирного населення цього регіону.

Читайте також: Рашисти нарощують геноцид українців у Маріуполі – омбудсмен

"Цими днями у визволеній від російських окупантів Бучі лише на одній із вулиць було знайдено 15 застрелених у голову людей зі зв'язаними руками. Наявні докази знущання російських солдат з українських жінок та навіть дітей, які після колективних зґвалтувань, у тому числі на очах у рідних, були розстріляні та покинуті у братських могилах або просто на вулиці. Сотні, а можливо, навіть тисячі невинних українців за кілька тижнів російської окупації були закатовані та вбиті", — йдеться в заяві.

Водночас наголошується, що вчинені в Україні російськими загарбниками воєнні злочини мають спонукати світових лідерів, НАТО і ЄС надати Україні всю необхідну зброю для перемоги над росією як державою-терористом.

Читайте також: Раді пропонують визнати геноцидом української нації дії рф з 24 лютого

«Весь світ має усвідомити, що це не є “українська криза”, це навіть не “війна росії проти України” – це війна людськості, моральних цінностей, доброчесності з концентрованим злом, що має сатанинську фашистську природу», — наголошується в заяві.

У ВЦіРО зазначають, що підносять молитви за вічний спокій всіх невинних жителів України, вбитих на Київщині, Чернігівщині, Сумщині, у Харкові, Маріуполі, Херсоні, Мелітополі, Бердянську та інших містах, куди вдерлися російські загарбники. "Ми молимося за повну перемогу України над цим злом, за розгром російських окупаційних військ, повалення людиноненависницького режиму в росії, прозріння та покаяння осліплених пропагандою російських громадян", - сказано у зверненні.

Читайте також: Воєнні злочини рф на Київщині засудили 45 країн - Монастирський

Як повідомлялося, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох - зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами в потилицю.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-