Воєнні злочини рф на Київщині засудили 45 країн - Монастирський

Воєнні злочини рф на Київщині засудили 45 країн - Монастирський

Укрінформ
Воєнні злочини рф у Київській області засудили 45 країн світу.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, інформує пресслужба МВС України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Уточнюється, що страти цивільних військовими рф були задокументовані і оприлюднені у всіх провідних міжнародних медіа, а також показані на весь світ під час засідання Ради Безпеки ООН після виступу Президента України Володимира Зеленського.

Читайте також: Раді пропонують визнати геноцидом української нації дії рф з 24 лютого

“Воєнні злочини рф у Бучі, Ірпені, Гостомелі та інших населених пунктах Київщини засудили офіційні представники 45-ти країн на рівні глав держав, глав урядів, парламентів та зовнішньополітичних відомств, а також найбільш авторитетні міжнародні організації, такі як ООН, ЄС, НАТО та ОБСЄ. Європейський Союз увів п'ятий пакет економічних санкцій проти рф”, - зазначив Монастирський.

Уточнюється, що, разом із Нацполіцією, прокуратурою та СБУ, МВС фіксує воєнні злочини рф і разом із потерпілими та свідками збирає доказову базу.

Читайте також: Воєнні злочини у Бучі, Ірпені та Гостомелі: Україна має поіменний список рашистів

Загалом, за інформацією МВС, від початку повномасштабного вторгнення рф українські поліцейські зафіксували майже 5000 фактів порушення законів та звичаїв війни і посягання на територіальну цілісність та недоторканність України.

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня Київська область була звільнена від російських загарбників.

Читайте також: На захоплених територіях росіяни планували вбивати мирних українців

Світ облетіли кадри убитих загарбниками мирних жителів Бучі, Ірпеня, Гостомеля та інших населених пунктів. Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох з них зв'язані руки, є сліди катувань, вбиті вони пострілами у потилицю.

Росіяни грабували людей та їхні домівки, забирали золото, коштовні речі, килими, телефони, посуд, пральні машини та інші речі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-