Воєнні злочини у Бучі, Ірпені та Гостомелі: Україна має поіменний список рашистів

Воєнні злочини у Бучі, Ірпені та Гостомелі: Україна має поіменний список рашистів

Укрінформ
Правоохоронці мають поіменний список російських військових, які чинили звірства у Бучі.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає Укрінформ.

“У справі про звірства на Київщині у нас є важливий кейс. Під час звільнення, проводячи розвідку біля одного з населених пунктів колишнього Бородянського району, наші нацгвардійці виявили штаб однієї з батальйонно-тактичних груп (БТГ) ворога. Серед документації бійці виявили книгу штатно-посадового обліку, поіменний список особового складу, бойовий та чисельний розрахунок, а також таблицю позивних цієї БТГ. Тож злочинці вже відомі поіменно”, - написав він.

Читайте також: Події в Бучі «недалекі» від геноциду – британський прем’єр

Міністр також нагадав, що ворожі солдати, що чинили звірства у Бучі, були зафіксовані на одному з поштових пунктів у Білорусі.

“Більше того - білоруси, які допомагають Україні, зафіксували на відео російських військових-мародерів в білоруському місті Мозир: вони на одному з поштових відділень відправляли додому посилки з награбованим в українських Ірпені, Бучі та Гостомелі. Також білоруські патріоти оприлюднили номери мобільних телефонів та імена й прізвища ненаситних рашистських мародерів, вага посилок яких сягала від 50 до 450 кг!” - додав Монастирський.

Читайте також: У білорусі військові рф влаштували «базар» для продажу награбованого в Україні

За його словами, воєнні злочини не мають строку давності і українська держава разом з партнерами – країнами ЄС, Великою Британією та США – зроблять усе, щоби знайти винних та притягнути їх до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-