Евакуація населення: Верещук звернулась до мешканців Луганщини, Донеччини і Харківщини

Евакуація населення: Верещук звернулась до мешканців Луганщини, Донеччини і Харківщини

Уточнено
Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук закликала мешканців Луганської, Донецької та частини Харківської областей слідкувати за оголошеннями голів ВЦА щодо евакуації.

Про це вона сказала в ефірі всеукраїнського телемарафону, передає Укрінформ з посиланням на сайт Мінреінтеграції.

Верещук пояснила, що відведення військ окупанта з Київської та Чернігівської областей не було жестом доброї волі перед черговим раундом перемовин, як це намагаються подати російські посадові особи. Це був жест залізної волі нашої армії, влади і всього українського народу.

За її словами, "ми всі маємо бути готовими, на жаль, до подальшого загострення".

"Треба негайно приймати рішення. Якщо, наприклад, Луганський голова ВЦА і Донецький вимагають покинути й роблять все, щоб пройшли евакуації, - ми щодня це робимо. Треба робити, тому що потім люди будуть під вогнем, їх будуть розстрілювати й нічого не зможуть зробити. І ми не зможемо їм допомогти. Тому що припинити вогонь буде практично неможливо. Зі свого досвіду скажу: особливо Луганська та Донецька області. Звісно ж, частина Харківської області. Треба евакуюватися. Якщо є така можливість. А зараз ще можливість є", – наголосила Верещук.

Читайте також: Евакуюйтесь, поки це безпечно: Гайдай назвав п’ять «зелених» коридорів на сьогодні з Луганщини

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська російських загарбників обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Читайте також: Із Рубіжного змогли виїхати 70 людей, Попасну «криють градами»

Українські сили оборони гідно дають відсіч ворогу, звільнили захоплені росіянами населені пункти Київщини та частково Сумщини й Чернігівщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-