У Гостомелі вважаються зниклими безвісти понад 400 людей

У Гостомелі вважаються зниклими безвісти понад 400 людей

Укрінформ
Після 35 днів окупації російськими військами у Гостомелі на Київщині більш як 400 людей вважаються зниклими безвісти.

Про це начальник Гостомельської селищної військової адміністрації Тарас Думенко розповів в інтерв’ю Громадському радіо, повідомляє Укрінформ.

«За 35 днів окупації у нас понад 400 зниклих безвісти. Підвали Гостомеля ми зараз оглядаємо спільно з ДСНС і працівниками патрульної поліції. У нас є близько 1200 мешканців, зв’язок із якими підтверджено і які інформують нас про місцезнаходження тих чи інших людей, які виїхали», - зазначив він.

Думенко нагадав, що у Гостомелі російські війська вбили селищного голову Юрія Прилипка, разом з ним загинули волонтери Руслан Карпенко та Іван Зоря, тіла яких були знайдені.

«У Гостомелі не так багато було знайдено тіл, далі в селах нашої громади були знайдені розстріляні тіла, вбиті мешканці. Також кілька мешканців нашої громади були знайдені в Бучі. Треба розуміти, що окупанти переміщували людей. У нас є підтверджені дані, що люди з Глібівки потрапляли в Гостомель, а потім з ними зникав зв’язок. Але потрібно розуміти, що окупанти також замітали сліди своїх злочинів», - сказав голова СВА.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: росіяни не знають моральних меж

Він підкреслив, що є підтвердження, фото і відеофіксація загибелі людей, але досі їхні тіла не можуть знайти.

Крім того, Думенко заявив, що під час руху в складі евакуаційних колон люди бачили, що загарбники підчищають сліди своїх звірств.

«Ти міг рухатись у напрямку Гостомеля, і вздовж дороги стояли розстріляні автомобілі з тілами, включно з дітьми. І міг повертатися назад – а цих тіл уже не було», - пояснив очільник селищної адміністрації.

Водночас він розповів, що ЗСУ максимально берегли цивільне населення, не завдаючи ударів, а росіяни ховали свою техніку в городах людей, у будинках.

Читайте також: Генсек Ради Європи закликала терміново розслідувати воєнні злочини на Київщині

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія, яка головує у квітні в Радбезі ООН, скликала 5 квітня засідання РБ для обгорнення масових убивств, учинених збройними силами рф під час окупації Бучі.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовані масові вбивства загарбниками цивільних.

Згодом генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що найгірша ситуація із жертвами серед мирних жителів може бути у Бородянці.

Російські загарбники вбили голову Гостомельської громади Юрія Прилипка та двох його побратимів, коли вони роздавали гуманітарну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-