Міноборони попереджає: Плани ворога залишаються загрозливими

Міноборони попереджає: Плани ворога залишаються загрозливими

Укрінформ
Українцям не можна розслаблятися від перемог у тому чи іншому регіоні: хоч плани ворога дещо змінюються, проте вони залишаються загрозливими.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі UA:Разом повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Важливо сприймати ситуацію в комплексі по всій державі. Тому що ми радіємо перемогам в тому чи іншому регіоні, і вони дійсно є, але якщо говорити в цілому, то у нас триває війна, зберігається і загроза ракетних, авіаційних обстрілів, залишається загроза просування ворога вглиб території. І плани ворога на сьогодні дещо змінюються, проте вони залишаються загрозливими», - повідомила Маляр.

Читайте також: У Міноборони заявили, що не виключають жодного сценарію продовження війни

Вона сказала, що сьогодні російські війська концентруються на сході України - в Донецькій і Луганській областях - та планують проводити активні бойові дії. Крім того, рф намагається активізувати свої зусилля на території невизнаної Придністровської республіки, так само використовує територію білорусі.

«І там, і там ми спостерігаємо пожвавлення і готовність використати ці території, а в білорусі ще й використати війська, щоб здійснювати агресію. Відповідно до норм міжнародного права, відповідальність за агресію несе не тільки та держава, яка безпосередньо її здійснює, а й ті держави, які нададуть свою територію для того, щоб третя держава здійснювала агресію. Крім того, у нас залишається й небезпека по Києву. Велике прохання до людей не поспішати попри визволення Київської області у свої домівки», - сказала Маляр.

Вона додала, що зараз зберігається загроза ракетних обстрілів столиці.

Читайте також: У Києві зберігається висока ймовірність ракетних ударів по об'єктах інфраструктури

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що російські війська, за даними розвідки та спостереження за їхніми діями, проводять перегрупування, поповнення особового складу та забезпечення підрозділів ресурсами для нового масштабного наступу на сході України, який може відбутися за кілька тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-