росія запускає брехливу кампанію, аби приховати свої злочини у Маріуполі - Зеленський

росія запускає брехливу кампанію, аби приховати свої злочини у Маріуполі - Зеленський

Укрінформ
росія запускає брехливу кампанію з метою приховати скоєні своїми військовими масові вбивства цивільних людей у Маріуполі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні.

"Маємо усвідомлювати також і те, що після розголосу про масові вбивства цивільних на Київщині окупанти можуть по-іншому ставитися до своїх злочинів на іншій території нашої держави, куди вони зайшли. Вони вже запускають брехливу кампанію, щоб приховати власну провину у масових вбивствах цивільних людей у Маріуполі", - сказав Зеленський.

За його словами, загарбники зроблять десятки постановочних інтервʼю, перемонтованих записів, а також будуть спеціально вбивати людей так, щоб це виглядало, ніби їх убив хтось інший.

Читайте також: Зеленський: Є безліч доказів, що російські війська катують і вбивають мирних людей

Президент додав, що відтепер загарбники будуть намагатися сховати сліди своїх злочинів. "Вони не зробили цього в Бучі, коли відступали. Але на іншій території це можливо", - наголосив глава держави.

Як повідомлялося, російська агресія спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Попри те, що місто залишається без світла, води, продуктів, медикаментів вже понад місяць, загарбники продовжують бомбити беззбройних людей.

За останніми даними, у Маріуполі перебувають орієнтовно 130 тисяч мирних жителів.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-