Президент: Україна зацікавлена у прозорому розслідуванні злочинів російських військ

Президент: Україна зацікавлена у прозорому розслідуванні злочинів російських військ

Укрінформ
Україна зацікавлена у максимально повному і прозорому розслідуванні злочинів російських військ, скоєних на території нашої країни, - і його результати стануть відомі на весь світ.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив Володимир Зеленський у відеозверненні.

"Хочу підкреслити: ми зацікавлені в максимально повному, прозорому розслідуванні, результати якого будуть відомі й пояснені всій міжнародній спільноті", - заявив Президент.

Він наголосив, що Україна забезпечує максимальний доступ сотні журналістів з усього світу в Бучу та інші визволені міста України.

"І ми зацікавлені в тому, щоб там побували тисячі журналістів. Якнайбільше! Щоб світ бачив, що зробила росія", - додав глава держави.

Читайте також: Зеленський: Є безліч доказів, що російські війська катують і вбивають мирних людей

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовані масові вбивства загарбниками цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоврядування, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох - зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами в потилицю.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-