Від початку вторгнення рф загинули 1430 мирних жителів України - ООН

Від початку вторгнення рф загинули 1430 мирних жителів України - ООН

Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну загинули 1430 мирних громадян, ще 2097 дістали поранення.

Такі дані наводить Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ), передає Укрінформ.

Як зазначається, жертвами війни стали 297 чоловіків, 202 жінки, 22 дівчинки, 40 хлопчиків. Стать ще 810 дорослих та 59 дітей не встановлено.

Серед постраждалих – 248 чоловіків, 189 жінок, 42 дівчинки, 38 хлопчиків. Стать ще 1482 дорослих та 98 дітей не уточнюється.

В ООН наголосили, що більшість людей загинули від зброї вибухової дії: важкої артилерії, реактивних систем залпового вогню, ракет та авіаударів.

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів все ще очікують підтвердження.

Читайте також: Британія скликає Радбез ООН для обговорення звірств військових рф у Бучі

Це стосується, наприклад, Маріуполя та Волновахи (Донецька область), Ізюма (Харківська область), Сєвєродонецька та Рубіжного (Луганська область), Тростянця (Сумська область), де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення. Ці цифри не включені у вищенаведену статистику.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-