CIT отримали підтвердження, що рф перекидає війська з Київщини на схід України

CIT отримали підтвердження, що рф перекидає війська з Київщини на схід України

Укрінформ
Журналісти-дослідники Conflict Intelligence Team (CIT) отримали підтвердження того, що росія перекидає війська й техніку з Київської області на донбаський напрямок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в ТГ-каналі CIT.

«В останні дні представники української влади та західних розвідок, а також військові аналітики попереджають, що російські сили, які виводять з півночі України, можуть бути перекинуті на Донбас. Сьогодні ми отримали перше підтвердження цієї інформації», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 2 квітня на відео в Білорусі було знято ешелон з десантною технікою (БМД-2). За даними CIT, на ешелоні можуть бути машини зі складу десантних частин або з'єднань, які брали участь у боях на території Київської області – 76-ї десантно-штурмової дивізії, 98-ї повітряно-десантної дивізії або 31-ї десантно-штурмової бригади.

Читайте також: На схід України перекидають російських десантників із Калінінградської області

Згідно з базою даних РЗ, ешелон йде на станцію Новий Оскол у Бєлгородській області – це неподалік кордону з тимчасово окупованою частиною Харківської області.

Також на розташовану неподалік станцію Валуйки йде ешелон з Т-72Б3, який вирушив з Єльні, де дислокований 59-й танковий полк 144-ї мотострілецької дивізії. За даними CIT, в останні тижні перед вторгненням там знаходилася техніка 41-ї загальновійськової армії центрального військового округу рф.

Читайте також: російські війська у Придністров'ї готують провокацію на кордоні з Україною

Журналісти-дослідники припускають, що ці танки могли не брати участі у вторгненні через несправності, але тепер їх відремонтували.

Передбачається, що техніка, яка прибула, найімовірніше, йтиме на південь через Куп'янськ та Ізюм, у напрямку Слов'янська Донецької області.

«Перекидання як виведених, так і, можливо, раніше не задіяних машин означає, що російське командування налаштоване серйозно, і що найближчими днями битва за Донбас тільки розгорятиметься», – резюмували в СІТ.

Читайте також: До 9 травня путін ставить завдання закінчити війну парадом перемоги рф - Данілов

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Воно здійснювалося та здійснюється у тому числі і з території білорусі.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-