російські війська у Придністров'ї готують провокацію на кордоні з Україною

російські війська у Придністров'ї готують провокацію на кордоні з Україною

Дані Генштабу
Укрінформ
Росія почала залучати підрозділи своїх військ, які базуються на території Придністровського регіону Молдови, для проведення провокацій на кордоні з Україною.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, станом на 06:00 2 квітня збройні сили російської федерації продовжують збройну агресію проти України.

Зафіксоване відведення підрозділів ворога на окремих напрямках, імовірно, з метою посилення угруповання окупаційних військ для подальшого ведення наступальних дій на Слобожанському, Донецькому та Луганському напрямках.

Встановлено також, що противник активізував роботу з так званими “добровольцями”.

Зокрема, за даними Генштабу, 1 квітня міністерство оборони рф прийняло рішення про проведення воєнних зборів з резервістами з 4 квітня по 23 травня поточного року.

Читайте також: Кремль проводить приховану мобілізацію та перекидає військові вантажі в білорусь - Генштаб

Водночас активізована робота щодо залучення підрозділів російських військ, які базуються на території Придністровського регіону Республіки Молдова для проведення провокацій та демонстраційних дій на кордоні з Україною.

Також зафіксовано передислокацію підрозділів рф і так званої придністровсько-молдавської республіки з метою підготовки до ведення демонстрації готовності до наступу та, можливо, бойових дій проти України.

На тимчасово зайнятих територіях ворог продовжує вчиняти протиправні дії та, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, вдається до викрадення місцевих жителів, обстрілів житлових кварталів населених пунктів, мінування об’єктів цивільної інфраструктури, пограбувань і мародерства.

Згідно з інформацією Генштабу, російські війська продовжують зазнавати суттєвих втрат у Луганській області. Так, у місті Алчевськ до місцевої лікарні з району ведення бойових дій поблизу Попасної надійшли близько 30 поранених кадировців. Є дані, що загиблих загарбники залишають на полі бою.

За минулий тиждень безповоротні втрати особового складу у підрозділах так званого 2-го армійського корпусу становили близько 800 осіб.

Угруповання військ ЗСУ на Донецькому та Луганському напрямках за добу відбили 9 ворожих атак, знищили 8 танків, 44 бойові броньовані машини, 16 одиниць автомобільної техніки та 10 артилерійських систем.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники з 24 лютого по 1 квітня втратили в Україні вже близько 17,7 тис. особового складу. Також серед втрат ворога - 625 танків, 1751 бойова броньована машина, 316 артилерійських систем, 96 реактивних систем залпового вогню, 54 засоби протиповітряної оборони, 143 літаки, 131 гелікоптер, 1220 одиниць автомобільної техніки, 7 кораблів / катерів, 76 цистерн з паливно-мастильними матеріалами, 85 безпілотників оперативно-тактичного рівня, 24 одиниці спеціальної техніки та 4 пускових установок оперативно-тактичної ракетної зброї.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-