Кремль проводить приховану мобілізацію та перекидає військові вантажі в білорусь - Генштаб

Кремль проводить приховану мобілізацію та перекидає військові вантажі в білорусь - Генштаб

Укрінформ
Військове керівництво окупаційних військ проводить приховану мобілізацію та збільшило кількість повітряних перевезень військових вантажів з території російської федерації до республіки білорусь.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в оперативній інформації Генштабу ЗСУ станом на 18.00, оприлюдненій у Фейсбуці.

«У зв’язку з нагальною необхідністю поповнення втрат окупанти проводять заходи прихованої мобілізації та зняття техніки з довготривалого зберігання. Так, з метою доукомплектування окремих підрозділів 4-ої танкової дивізії зі складу 1-ої танкової армії, з тривалого зберігання було знято танки Т-72. За наявною інформацією, техніка знаходиться у вкрай незадовільному технічному стані та розукомплектована», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, російські загарбники продовжують активне використання транспортної мережі республіки білорусь. Зафіксовано зростання кількості повітряних перевезень військових вантажів з території російської федерації. Здебільшого, для перекидання ракет різних типів та боєприпасів ворог використовує транспортні літаки Ан-124. Такий спосіб доставки обумовлений блокуванням залізничних шляхів на окремих напрямках.

Населення республіки білорусь не підтримує залучення власних збройних сил до війни, розв’язаної російською федерацією проти України. Водночас надання воєнної підтримки російській агресії та питання направлення білоруських підрозділів до України лобіюється групою високопосадовців та генералів зі складу Ради безпеки республіки білорусь.

У Генштабі також повідомили, що в населених пунктах Херсонської області фіксується посилення терору щодо місцевого населення. Окупанти проводять обшуки в будинках з метою виявлення учасників АТО/ООС, військовослужбовців, волонтерів та членів їхніх сімей. Є численні факти викрадення жінок та катування місцевих жителів.

Крім того, в окремих населених пунктах Чернігівської області окупанти примусово розповсюджують так звану “гуманітарну допомогу” серед місцевого населення з метою створення пропагандистських репортажів російськими ЗМІ.

На тимчасово зайнятих територіях противник продовжує нарощувати систему блокпостів, аби перешкоджати переміщенню місцевого населення.

У Генштабі також наголосили, що диверсійно-розвідувальні групи противника, які знаходяться на території Київської області, не полишають спроб проникнення до столиці. Диверсанти переодягаються у цивільний одяг та використовують викрадені у населення автомобілі.

Водночас зазначається, що ворог продовжує зазнавати втрат на всіх напрямках, а сили оборони методично нищать російських загарбників.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати противника з 24 лютого до 26 березня орієнтовно становили: особового складу – близько 16400 осіб, танків - 575, бойових броньованих машин - 1640, артилерійських систем – 293, РСЗВ - 91, засобів ППО - 51, літаків – 117, гелікоптерів – 127. Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-