У ЗСУ вже 84 Герої України, половина з них - посмертно

У ЗСУ вже 84 Герої України, половина з них - посмертно

Укрінформ
Від початку активної фази війни в Україні 24 лютого в Збройних силах України звання Героя отримали 84 захисники, 42 із них – посмертно.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

«З початку навали ми вже маємо у Збройних силах 84 Герої України, на жаль, 42 з них удостоєні цього звання посмертно. Сотні захисників і захисниць відзначені високими державними нагородами. Бо вони гідні. Також за цей період 18 справжніх офіцерів отримали звання бригадного генерала. Це – нове покоління командирів вищої ланки, відображення сучасної української армії, яка гартується не у кабінетах, а в бою. Вся Україна сьогодні гартується в бою. І обов’язково переможе», – наголосив Резніков.

Він запевнив, що неодноразово ще говоритиме про найкращих та обов’язково згадає поіменно і подякує комбригам, комбатам, полковникам, сержантам і солдатам, які відзначилися на цій війні.

Читайте також: Президент присвоїв звання Герой України вісьмом захисникам

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-