Президент присвоїв звання Герой України вісьмом захисникам

Президент присвоїв звання Герой України вісьмом захисникам

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Герой України вісьмом захисникам, із них п'ятьом - посмертно.

Про це йдеться в указі 201/2022 “Про присвоєння звання Герой України”, опублікованому на Офіційному інтернет-представництві глава держави.

Згідно з указом, Президент постановив присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” за "особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі” майору Олегу Адамовському (посмертно), майору Олександру Бринжалі (посмертно), старшому лейтенанту Віталію Грицаєнку (посмертно), старшому лейтенанту Максиму Кагалу (посмертно) та старшому лейтенанту Артему Слісарчуку (посмертно).

Окрім того, Президент постановив присвоїти звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка” капітану Сергію Пономаренку, підполковнику Віталію Савичу та капітану Державного бюро розслідувань Віктору Шілімову.

Як повідомлялось, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська російських загарбників обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-