У росії почалася прихована мобілізація резервістів

У росії почалася прихована мобілізація резервістів

Дані Генштабу
Укрінформ
Військово-політичне керівництво рф розпочало заходи з прихованої мобілізації резервістів.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Станом на 06:00 4 квітня збройні сили російської федерації продовжують збройну агресію проти України.

З метою приведення військових частин до штатів воєнного часу військово-політичне керівництво рф розпочало заходи прихованої мобілізації резервістів.

З'ясовано, що під час здійснення відбору кандидатів перевага надається особам з бойовим досвідом. Мобілізації підлягають рядовий, сержантський та офіцерський склади.

Також визначені основні регіони для проведення мобілізації: краснодарський край, пермський край, республіки дагестан, інгушетія та калмикія.

Встановлено, що основним мотиваційним чинником для резервістів залишається матеріальне заохочення. Зокрема серед російського населення поширюється думка, що учасники війни з Україною можуть покращити своє матеріальне становище за рахунок так званих “трофеїв”, тобто грабежу і мародерства.

Згідно з інформацією Генштабу, командування збройних сил рф розраховує залучити під час мобілізації близько 60 тисяч осіб.

Укомплектування озброєнням та військовою технікою до штатів воєнного часу відбуватиметься за рахунок зняття зі зберігання застарілої техніки. Так, деякі зразки зберігаються на базах та складах понад 30 років, наголошують у Генштабі.

На території Донецької та Луганської областей захисники та захисниці України за минулу добу відбили сім ворожих атак, знищили дві одиниці броньованої техніки, 43 автомобілі та міномет противника з розрахунком.

Зенітно-ракетні війська Повітряних сил ЗСУ за попередню добу уразили шість повітряних цілей, зокрема три літаки - Су-34, Су-35 та літак ретранслятор Іл-22, один вертоліт та дві крилаті ракети.

Щодо повітряного пункту управління на базі Іл-22, відомо, що літак пошкоджений, кабіна розгерметизована, унаслідок чого пілоти здійснили аварійну посадку на аеродромі Ростова.

Авіація Повітряних сил продовжувала завдавати ракетно-бомбових ударів по місцях скупчення військ противника, колонах військової техніки та логістичних центрах.

Винищувачі Повітряних сил ЗСУ запобігають діяльності авіації російських загарбників на визначених напрямках, здійснюють прикриття ударних груп, бомбардувальної та штурмової авіації.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, війська російської федерації з 24 лютого до 3 квітня втратили вже близько 18 тисяч осіб. Серед втрат ворога також 644 танки, 143 літаки, 134 гелікоптери, багато іншого озброєння й техніки.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-