Моравецький вимагає негайно скликати саміт ЄС щодо злочинів росії в Україні

Моравецький вимагає негайно скликати саміт ЄС щодо злочинів росії в Україні

Укрінформ
Польща вимагає негайно скликати саміт ЄС щодо злочинів російських військових в Україні і накладення чергових санкцій на рф.

Про це у Фейсбуці написав глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає Укрінформ.

Як наголосив прем'єр-міністр Польщі, злочини, які вчинили росіяни щодо жителів Бучі та інших міст навколо Києва, “слід назвати геноцидом, за який треба буде відповісти”.

“Усі винуватці цих злочинів – як прямі, так і непрямі – мають бути суворо покарані в міжнародних трибуналах”, - заявив Моравецький.

На його переконання, різанина в Бучі – це “більше, ніж тривожний сигнал для Європи та всього світу”. “Це - страшний крик про справедливість, про свободу, про право на життя, про базові та загальнолюдські цінності”,- підкреслив польський політик.

Він висловив переконання, що ЄС має конфіскувати активи росії в банках Західної Європи, а також майно російських олігархів.

“ЄС має якнайшвидше розірвати всі торгівельні відносини з росією. Європейські гроші мають припинити надходити до Кремля. Бандитський і все більш тоталітарний режим путіна заслуговує лише на одне – санкції, які нарешті почуть діяти”,- наголосив Моравецький.

Він додав, що Україна має отримати більше зброї, аби "захищати дітей і жінок у Бучі, Маріуполі та сотнях інших місць”.

“Це наш політичний і моральний обов’язок. Більше ніяких маневрів і фальшивих жестів. Досить! Пані президент Єврокомісії, пане президенте Євроради, вимагаю якнайшвидше скликати Єврораду з питань російських злочинів й ефективних санкцій”, - написав прем’єр-міністр Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

За даними Генпрокурора Ірини Венедіктової, станом на вечір 3 квітня з визволеної від російських загарбників території Київщини вивезено 410 тіл убитих загарбниками мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-