Полонених нацгвардійців із ЧАЕС росіяни морять голодом і не дають води

Полонених нацгвардійців із ЧАЕС росіяни морять голодом і не дають води

Укрінформ
Вивезені загарбниками з Чорнобильської АЕС бійці Національної гвардії України, які охороняли станцію і були захоплені росіянами, ймовірно, перебувають на території російської федерації та білорусі – в містах Смоленськ та Брагін.

Про це з посиланням на дружину одного з полонених нацгвардійців написала уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Вивезені окупантами з Чорнобильської АЕС бійці НГУ, які охороняли станцію і були захоплені рашистами 24 лютого 2022 року, ймовірно, знаходяться на території російської федерації (м. Смоленськ) та Республіки Білорусь (м. Брагін). Про це повідомила дружина одного з полонених. За її інформацією, бранців морять голодом і не дають води», - поінформувала Денісова.

За її словами, наразі нічого невідомо про стан здоров’я захоплених росіянами українських нацгвардійців.

«Такими діями країна-окупант грубо порушує умови Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, зокрема статті 26 конвенції, яка гарантує належне харчування для бранців війни», - уточнила вона.

Український омбудсман закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну та експертну місію, створену державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти порушень прав людини рф в Україні.

Як повідомлялося, 31 березня, тікаючи з території Чорнобильської АЕС, російські загарбники забрали нацгвардійців, яких тримали у полоні з 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-