Гуманітарні коридори для евакуації сьогодні заплановані з Маріуполя та Луганщини

Гуманітарні коридори для евакуації сьогодні заплановані з Маріуполя та Луганщини

Укрінформ
Сьогодні, 3 квітня, триває робота з евакуації людей із Маріуполя до Запоріжжя.

Про це сказала віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо роботу по евакуації людей гуманітарним коридором з Маріуполя до Запоріжжя. Зараз під Бердянськом знаходиться 17 автобусів, 10 для евакуації маріупольців і місцевих мешканців з міста Бердянськ. Якщо автобуси не пропустять проїхати в місто, просимо людей вийти до блокпосту на в’їзді до міста. Там вони вас чекатимуть. 7 автобусів спробують проїхати ближче до Маріуполя у супроводі Міжнародного комітету Червоного Хреста. Також коридором з Маріуполя до Запоріжжя можна їхати власним автотранспортом», - сказала Верещук.

Урядовець також зазначила, що на сьогодні планується евакуація людей з міст Сєвєродонецьк, Попасна, Лисичанськ, Рубіжне та селища Нижнє Луганської області. За її словами, щоб розпочати евакуацію, потрібно дочекатися на припинення вогню з боку російських військ.

Як повідомлялося, протягом суботи, 2 квітня, гуманітарними коридорами вдалося евакуювати 4 217 людей. Зокрема, з Маріуполя на власному транспорті виїхали 765 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-