росія ще може висадити морський десант в Україні – британська розвідка

росія ще може висадити морський десант в Україні – британська розвідка

Укрінформ
ВМС росії продовжують дистанційну блокаду українського узбережжя в Чорному та Азовському морях і зберігають можливість висадки російського морського десанту в Україні.

Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

«Росія все ще зберігає спроможність здійснити висадку морського десанту, але така операція, ймовірно, буде ставати дедалі ризикованішою через те, що українські війська мали час підготуватися», - йдеться у зведенні відомства.

Окрім того, британська розвідка також попереджає, що міни в Чорному морі, походження яких залишається спірним, але закладка яких «майже достеменно пов’язана з діяльністю російських військово-морських сил в регіоні», ще становлять серйозну загрозу для діяльності в морі.

Водночас, такі дії ВМС росії «демонструють, як російське вторгнення в Україну впливає на нейтральні інтереси та цивільних осіб».

Як повідомлялося, росія замінувала рекомендовані морські шляхи від Босфору до Одеси та водночас заявила, що це українські міни.

Дрейфуючі морські міни в акваторії Чорного моря вже виявили, зокрема, Туреччина і Румунія.

Водночас, в МЗС України закликали притягнути росію до міжнародної відповідальності за використання морських мін як зброї невибіркової дії, яка безконтрольно поширюється акваторією Чорного моря.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-