Президент: росіяни хочуть захопити Донеччину, Луганщину і південь України

Президент: росіяни хочуть захопити Донеччину, Луганщину і південь України

Укрінформ
Росіяни хочуть захопити Донецьку та Луганську області, а також південь України, мета наших захисників – не допустити цього.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

«Яка ціль російських військ? Вони хочуть захопити і Донбас, і південь України. В чому наша мета? Захистити нас, нашу свободу, нашу землю і наших людей. Робити все для захисту», - сказав Зеленський.

За його словами, наші захисники й захисниці продовжують повертати контроль над громадами в Київській та Чернігівській областях. Дедалі більше українських національних прапорів у районах, які були тимчасово окуповані. Збройні сили України не відпускають загарбників без бою. Завдають вогневого ураження. Знищують усіх, до кого дають змогу дотягнутися наші можливості.

Він зазначив, що наразі посилюється оборона на східному напрямку. Влада свідома того, що ворог має резерви для посилення тиску на сході. «Наш героїчний Маріуполь продовжує стримувати значну частину ворожих сил. Завдяки цьому опору, завдяки мужності та стійкості інших наших міст Україна отримала безцінний час. Той час, який дає змогу ламати тактику ворога й послаблювати його можливості», - сказав Президент.

Зеленський окремо подякував мешканцям нашого Енергодара. Тим сміливим українцям і українкам, які сьогодні вийшли на мітинг для захисту свого міста. Для захисту нашої держави. «У відповідь окупанти відкрили вогонь і використали гранати проти абсолютно мирних людей, які – на своїй землі, у своєму праві. За кожного пораненого буде відповідь. А український характер все одно не підкорити. Жодним тиском. Жодним насильством», - сказав глава держави.

24 лютого президент рф путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-