ЦПД викрив нові фейки російської пропаганди

ЦПД викрив нові фейки російської пропаганди

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО оприлюднив добірку фейків, маніпуляцій та "вкидів", які російська пропаганда спродукувала 2 квітня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Зокрема, за даними Центру, заступник голови Радбезу рф Дмитро Медведєв, коментуючи позицію росії щодо вступу України до Євросоюзу, заявив, що вступ до ЄС неможливий без членства в НАТО. Центр протидії дезінформації застерігає, що це твердження є фейком.

Інший фейк російська пропаганда поширила щодо обстрілу з "Градів" Святогірської лаври, вирішивши майже за два тижні після скоєння цього злочину перекласти відповідальність за нього на українських військових. Зокрема, озвучувалися тези "бійця неонацистського батальйону «Айдар»", який стверджував, що обстріли нібито здійснювалися для дискредитації армії рф.

Водночас курські засоби масової інформації звинуватили українських військових в обстрілі території області для створення паніки серед місцевого населення. Центр протидії дезінформації підкреслює, що всі ці звинувачення є безпідставними, оскільки ЗСУ зайняті виключно здійсненням оборонних та контрнаступальних заходів на території України.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запустили фактчек-бот для відстеження фейків. Завдяки йому можна розрізнити фейкові новини в соцмережах, у політиці, визначити неправдиві дані російських засобів масової інформації, спрямовані на боротьбу з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-