Найстрашніший лічильник: кожні 6 годин путін в Україні вбиває одну дитину

Найстрашніший лічильник: кожні 6 годин путін в Україні вбиває одну дитину

Укрінформ
За офіційною статистикою, кожні 6 годин путін вбиває одну дитину, кожні 3 години його орки травмують одного маленького українця.

Про це повідомив у Фейсбуці уповноважений Президента з прав людини Микола Кулеба, передає Укрінформ.

«Невимовно жахливо – армія рф свідомо обирає наших дітей мішенню своїх кривавих планів. Нелюди викрадають дітей та використовують їх як живий щит, аби «страхувати» свої вбивчі колони. Про це стало відомо від мешканців сіл на Чернігівщині. Також такі звірства фіксуються у Сумській, Київській, Запорізькій областях», - написав Кулеба.

Він нагадав про трагедію, яка сталася 1 квітня у Гостомелі, де окупанти розстріляли авто з жінкою та дитиною – мати загинула. Про те, що внаслідок обстрілів з використанням фосфорних снарядів, здійснених армією рф, постраждало 11 людей, з них 5 дітей - такі дії зафіксовані у Мар'їнці, Новомихайлівці та Красногорівці.

«Тим часом найстрашніший лічильник країни невблаганний: 153 вбитих і 245 поранених дітей. Ці дані не враховують 210 дітей, які загинули від рук окупантів у блокадному Маріуполі», - зазначив уповноважений.

Як повідомляє Офіс генерального прокурора, станом на 2 квітня в Україні загинуло щонайменше 158 дітей і 254 отримали поранення.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська російських загарбників обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-