Міноборони: рф відводить війська на територію білорусі для відновлення боєздатності

Міноборони: рф відводить війська на територію білорусі для відновлення боєздатності

Укрінформ
Загарбники активно використовують територію білорусі для ведення агресивних дій проти України. Наразі вони відводять свої війська з Київської та Чернігівської областей на територію білорусі для того, щоб там відновлювати їх боєздатність.

 Крім того, білоруські збройні сили знаходяться в бойовій готовності.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі UA:Разом повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр, відповідаючи на запитання, чи ухвалила білорусь рішення про участь у війні на території України.

«Територія білорусі по сьогодні активно використовується рф для ведення агресії. Вони використовують і медичну інфраструктуру білорусі для своїх поранених, летовища, військову інфраструктуру. Власне білоруські збройні сили в бойовій готовності знаходяться. Але тут є один цікавий факт - росія частково відводить війська з Київської ,Чернігівської областей, і вони використовують територію білорусі для того, щоб там відновлювати боєздатність відведених військ. Загроза з боку кордону білорусі, безумовно, існує, і її не треба недооцінювати», - наголосила Маляр, додавши, що ЗСУ готові до такого розвитку подій.

На її думку, ситуація політично складна для лукашенка, адже одностайності серед білоруських військових немає. «З одного боку звідти є ризик того, що можуть здійснюватися дії з ескалації, з іншого боку їх гальмує ставлення самих білорусів, у тому числі військових, до цієї війни», - зазначила Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, в район Гомеля направляються ракетні комплекси, які російські загарбники намагаються там сконцентрувати для подальшого обстрілу території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-