Британія застосувала нові санкції до пропагандистів з рф та «маріупольського м’ясника»

Британія застосувала нові санкції до пропагандистів з рф та «маріупольського м’ясника»

Укрінформ
Велика Британія застосувала нові санкції до російських пропагандистів і генерал-полковника рф, що керує знищенням Маріуполя.

Як передає Укрінформ з посиланням на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення, про санкції заявила 30 березня очільниця Міністерства закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс.

«Санкції запроваджуються щодо ведучого пропагандистського телеканалу «Россия» Сергєя Брільова та державних ЗМІ Росії «ТВ-Новости» і «Россия Сегодня». Також санкції введено щодо російського генерал-полковника Михаіла Мізінцева, відомого світу під кличкою «маріупольський м’ясник», яку він отримав за жорстоку блокаду і знищення Маріуполя, що ведуться під його керівництвом», - ідеться в повідомленні.

Як поінформувала пресслужба британського уряду, відтепер Сергєй Брільов, який раніше мешкав у Великій Британії, не матиме доступу до своїх активів у цій країні і не зможе вести ділову діяльність.

Потрапили під санкції і генеральний директор «Газпром-медіа», колишній керівник Роскомнагляду Александр Жаров, генеральний директор RT Алєксєй Ніколов, керівник Sputnik International Broadcasting Антон Анісімов.

Прямі санкції діятимуть також щодо державних ЗМІ Росії: компаній «ТВ-Новости», якій належить RT, і «Россия Сегодня», що контролює інформаційне агентство Sputnik.

Як зазначається, раніше медіарегулятор Великої Британії Ofcom відкликав ліцензію на мовлення RT, а нові санкції гарантують, що RT не зможе повернутися в британський ефір. Компанії і приватні особи, що працюють в країні, не мають права співпрацювати з російськими агентствами RT і Sputnik та їхнім менеджментом.

Крім того, уряд Британії запровадив персональні санкції проти начальника Центру управління та контролю національної оборони, який планує і контролює всі російські військові операції по всьому світу, генерал-полковника Михаіла Мізінцева.

Цей російський військовий чин «прославився» своєю надзвичайною жорстокістю у війні в Сирії. Саме під його керівництвом нині відбуваються бомбардування мирних громадян у Маріуполі та жорстока блокада міста. Медіа охрестили цього нелюда «маріупольським м’ясником».

Як повідомляв Укрінформ, станом на 28 березня тридцять країн Європи повністю або частково вимкнули зі свого ефіру російські пропагандистські канали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-