Після війни й розвалу рф Японія забере Курильські острови – Данілов

Після війни й розвалу рф Японія забере Курильські острови – Данілов

Укрінформ
Після розвалу російської федерації внаслідок нинішньої війни Японія зможе повернути собі Курильські острови.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі UA: Разом сказав секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи рішення японського уряду називати Курильські острови «окупованими росією територіями».

«Я можу сказати, що в результаті цієї війни, коли розвалиться російська федерація, а так воно стовідсотково й відбудеться, Японія отримає свої чотири острови Курильської гряди, які у них забрали після Другої світової війни. Якщо буде бажання Польщі забрати собі Калінінград, то вони зможуть це зробити за результатами цієї війни», - зазначив Данілов.

Він додав, що його дивує позиція Грузії, яка начебто бажає відновити свою територіальну цілісність, але поводиться надто пасивно в цьому питанні. Данілов нагадав, що саме росія вчиняла злочини на території Грузії, Молдови та України, анексувавши частини незалежних країн.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня Kyodo News повідомило, що уряд Японії поверне у щорічний дипломатичний довідник "Синя книга дипломатії" формулювання "незаконно окуповані" щодо Курильських островів. Документ, який складається міністерством закордонних справ Японії, буде опублікований наприкінці квітня після схвалення урядом.

Токіо заявляє, що Радянський Союз незаконно захопив північні території, до яких входять острови, включаючи Еторофу, Шикотан і Кунаширі, незабаром після капітуляції Японії в Другій світовій війні в серпні 1945 року. Москва стверджує, що це було зроблено «законно».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-