Росіяни вийшли з Бучі та замінували в місті будинки й інфраструктуру

Росіяни вийшли з Бучі та замінували в місті будинки й інфраструктуру

Дані Генштабу
Укрінформ
Відходячи з міста Буча Київської області, російські війська замінували цивільні споруди та об’єкти інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Як зазначають у Генштабі, російська федерація продовжує ведення повномасштабної збройної агресії. Триває відведення окремих підрозділів з території Київської та Чернігівської областей, а також перегрупування військ ворога, імовірно, для створення ударних угруповань на Слобожанському та Донецькому напрямках.

"При відході з міста Буча російські загарбники здійснили мінування цивільних споруд, об’єктів інфраструктури та ділянок місцевості у межах населеного пункту", - йдеться у повідомленні.

За наявною у Генштабі інформацією, на території республіки білорусь, у Гомельському республіканському науково-практичному центрі радіаційної медицини та екології людини, розмістили нібито “поранених” військовослужбовців збройних сил російської федерації, які отримали значні дози опромінення під час перебування у Чорнобильській зоні відчуження.

На тимчасово зайнятих агресором територіях Запорізької області, в місті Енергодар, на території військової частини Національної гвардії України російські загарбники продовжують утримувати місцевих жителів. Їх підозрюють у організації проукраїнських акцій та підготовці диверсій проти загарбників. Співробітники федеральної служби безпеки російської федерації проводять допити із застосуванням методів психологічного та фізичного тиску.

"В місті Токмак російські загарбники 4 квітня планують проведення так званого референдуму. Зокрема, окупаційна адміністрація вже оповістила місцеве населення про цей захід", - зазначили в Генштабі.

Місто Мелітополь тимчасово контролюється військовими та росгвардією. Противник продовжує розміщувати серед житлових кварталів артилерійські системи, з яких здійснює обстріли у запорізькому напрямку.

"Загарбники не полишають ідеї запровадити навчальний процес у закладах освіти за своїми стандартами та російською мовою у квітні 2022 року. Освітянам, які погодяться викладати навчальні предмети, обіцяють грошову винагороду. Також продовжують робити спроби роздачі так званої гуманітарної допомоги місцевим жителям. При цьому вони привласнюють українську гуманітарну допомогу, що прибуває з міста Запоріжжя", - повідомили в Генштабі.

У тимчасово зайнятому ворогом населеному пункті Щастя Луганської області всі спроби окупантів відновити роботу теплоелектростанції, яка зазнала значних пошкоджень унаслідок бойових дій, виявились марними, адже кваліфіковані фахівці залишили населений пункт.

У Станиці Луганській російські загарбники проводять пропагандистські заходи. Зокрема, працівники окупаційної адміністрації здійснюють роботу з малозабезпеченими сім’ями, що перебувають на обліку в соціальних службах, та роздають так звану гуманітарну допомогу.

"Збройні Сили України у взаємодії з іншими складовими сил оборони дають гідну відсіч загарбнику та проводять контратаки на окремих напрямках, звільняючи українські міста і села", - наголосили в Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, у Запорізькій області відбувся обмін полоненими, у результаті якого повернуто 86 українських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-