Ткаченко нагадав - путін нападає одразу після «відведення військ»

Ткаченко нагадав - путін нападає одразу після «відведення військ»

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав не вірити керівництву росії, незважаючи на обіцянки російської сторони суттєво знизити військові дії в Чернігівській та Київській областях.

Про це Ткаченко написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Щодо слів кремля про «відведення військ із Київщини та Чернігівщини». Будь ласка, перед тим, як вірити, дайте відповідь собі на кілька питань: Коли від кремлівських ЗМІ ви востаннє чули правду? Треба завжди ставити під сумнів те, що кажуть пропагандисти. Це стосується і заяв вищого керівництва росії», - зазначив міністр.

Він додав, що прикладів порушення територіальної цілісності країн за останні 20 років було безліч - в Україні, Грузії, Азербайджані, Молдові…

«Путіну вірити не можна. Це – аксіома. Він нападає одразу після заяв про закінчення навчань та відвід військ. Він бомбить, як тільки починаються будь-які перемовини. Це ми побачили ще по нав’язаних Мінських угодах. Бачимо і сьогодні», - зауважив Ткаченко.

За його словами, вірити можна лише офіційним заявам офіційних осіб України, а «відведення» може бути і перегрупуванням, і ротацією, і підготовкою до нової атаки.

«А ще їхнє «відведення» може бути викривленням правди про те, як українська армія беззаперечно дає відсіч на цих територіях російській. Правда завжди має підкріплюватися діями. Поки реальних дій від рф ми не бачимо», - резюмував міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня в Стамбулі відбулися тригодинні переговори між Україною і рф. Російська сторона заявила, що зробить назустріч Києву «два кроки щодо деескалації», зокрема «кардинально скоротить воєнну активність на київському і чернігівському напрямках».

Водночас 30 березня радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що суттєвого зниження військових дій у Чернігівській та Київській областях, як це було обіцяно російською стороною, не спостерігається, «все продовжується так, як і було».

31 березня радник глави Міністерства внутрішніх справ України Вадим Денисенко заявив, що говорити про те, що рф зменшує інтенсивність бойових дій на київському і чернігівському напрямках, наразі точно не доводиться, оскільки повітряна тривога була по всій Україні, зокрема в Києві та на Київщині, де всю ніч точилися бойові дії, зокрема на території Приірпіння. Також були обстріли Чернігова, де «ситуація дуже складна».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-