Веніславський: рф не покине спроб обстрілювати Київ, Чернігівщину та захопити Харків

Веніславський: рф не покине спроб обстрілювати Київ, Чернігівщину та захопити Харків

Укрінформ
Війська російської федерації не покинуть спроби обстрілювати Київ, Чернігівщину та захопити Харків.

Таку думку висловив представник Президента в Конституційному Суді України, член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський (парламентська фракція "Слуга народу") в ефірі національного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вони намагаються виграти час для того, щоб перегрупуватися, отримати можливість забезпечення паливно-мастильними матеріалами, підтягнути резерви. Безперечно, вони ще будуть намагатися досягти своєї головної стратегічної мети щодо Києва, але наша лінія оборони побудована дуже грамотно. Генерал Сирський, який командує лінією оборони Києва, є одним з найдосвідченіших українських воєначальників. Він точно розуміє всі заходи противника та знає, як їм протидіяти. Очікувати від нього (ворога - ред), що він перестане обстрілювати, навряд чи варто. Так само як і те, що він полишить спроби підкорити Харків», - сказав Веніславський.

Парламентарій не радить вірити заявам представників рф про зменшення інтенсивності бойових дій на окремих напрямках, адже це їхня вимушена риторика, бо довелося відчути там втрати. Українські захисники суттєво «посунули» їх, тому нині для того, аби зберегти обличчя для свого глядача, росія зробила цю заяву.

Веніславський також прогнозує, що найзапекліші бої наближним часом можуть відбутися на Донеччині та Луганщині, адже ця територія для рф є пріоритетною. «Місто Маріуполь не випадково знищується з лиця землі. З одного боку, це такий акт помсти від очільника росії путіна, адже він очікував що російськомовне місто Маріуполь, яке він бачив одним із центрів малоросії, руського міра, показав, що відстоює нашу незалежність та не здався», - сказав він.

Представник Президента в Конституційному Суді України додав, що друга ціль - Слобожанський напрямок. "Чому вони так воюють за м. Ізюм? Наші Збройні сили демонструють та відбивають атаки, але вони намагаються через Ізюм атакувати наші Об'єднані сили , які на Донбасі, з харківського напрямку», - сказав він та зазначив, що третім напрямом є південь України: Миколаїв, розширення з боку Херсона активних дій. Київский та Чернігівський напрямок також не мають розслаблятися.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-