Прокуратура відкрила майже 3,5 тисячі проваджень проти російських солдатів – ОП

Прокуратура відкрила майже 3,5 тисячі проваджень проти російських солдатів – ОП

Укрінформ
Офіс Генерального прокурора відкрив 3457 кримінальних проваджень проти російських військовослужбовців через порушення ними законів і звичаїв війни.

Про це повідомив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Твітері, передає Укрінформ.

«ОГП України розпочав 3457 кримінальних проваджень проти військовослужбовців рф. За статтею «порушення законів і звичаїв війни». Все найтяжче – вбивства громадян, масове насильство, знущання з дітей, тортури. Документальні факти. Наслідки для рф – катастрофічні в усіх юрисдикціях», - зазначив він.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у зверненні в парламенті Королівства Нідерланди в четвер заявив, що в Україні російські війська убили тисячі людей, сотні українських дітей, знищили десятки тисяч будинків, грабують і вбивають людей задля розваги.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська російських загарбників обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-