Президент: війська рф вже вбивають українців не задля терору – для розваги

Президент: війська рф вже вбивають українців не задля терору – для розваги

Укрінформ
В Україні російські війська убили тисячі людей, сотні українських дітей, знищили десятки тисяч будинків, грабують і почали вбивати задля розваги.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у зверненні в парламенті Королівства Нідерланди, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сотні дітей убиті, тисячі людей убиті, десятки тисяч будинків зруйновані, спалені міста і села, російські війська ґвалтують жінок в окупованих районах, розкрадають усе, що можливо, усе, що знаходять. Вони навіть убивають уже не для того, щоб досягти якогось військового успіху, не для того, щоб сіяти терор, вони почали вбивати від того, що для них немов розвага, розвага для людей, які мають скільки завгодно зброї і жодних стримуючих факторів», - підкреслив глава держави.

Він запевнив, що Україна ніколи з цим не змириться і не припинить захищатися.

Водночас Зеленський зазначив, що Україна – це тільки початок російської агерсії, якщо не зупинити росію негайно.

Він також наголосив на необхідності притягнення всіх винних у воєнних злочинах до відповідальності та висловив упевненість, що в нідерландському місті Гаага, столиці міжнародного правосуддя, точно знають, як це робити і зроблять.

«Це війна, яку російській державі не можна пробачити. Сотні й сотні злочинів, за які потрібно притягати до відповідальності всіх, хто віддав злочинні накази, усіх, хто виконував злочинні накази, і всіх, хто забезпечував політичне прикриття для цих злочинних наказів», - сказав Президент.

Зеленський додав, що злочини російських загарбників повинні отримати покарання.

За його словами, депортації, масові вбивства, знищення цивільної інфраструктури, бомбардування лікарень – усе це має отримати відповідь від демократичної спільноти.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Війська російських загарбників обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-