росія мінімум 24 рази застосувала в Україні касетну зброю - ООН

росія мінімум 24 рази застосувала в Україні касетну зброю - ООН

Укрінформ
Російська армія з моменту масштабного вторгнення в Україну застосовувала касетні боєприпаси у населених пунктах не менше 24 разів.

Як передає Укрінформ, про це заявила голова Управління ООН з прав людини Мішель Бачелет.

«Достовірні звіти свідчать про те, що російські збройні сили застосовували касетні боєприпаси в населених пунктах України щонайменше два десятки разів з моменту вторгнення 24 лютого», - йдеться у повідомленні.

За словами Бачелет, уже не один місяць все населення України переживає справжній жах. Життя мільйонів людей перевернулися, оскільки вони змушені залишати свої будинки або ховатися у підвалах та бомбосховищах, бо їхні міста обстрілюються та руйнуються, наголосила вона.

За даними Агентства ООН у справах біженців, на сьогодні понад чотири мільйони людей були змушені покинути Україну та виїхати до сусідніх країн, з них 2,3 мільйона зараз перебувають у Польщі, 608 тисяч у Румунії та ще сотні тисяч у Молдові, Угорщині, росії та Словаччині.

За даними ЮНІСЕФ, з України виїхало понад два мільйони дітей.

На Женевському форумі верховний комісар ООН з прав людини також повідомила, що внаслідок російських обстрілів пошкоджено медичні установи, зокрема, 50 лікарень.

Повторюючи заклики Генерального секретаря ООН до припинення бойових дій, Бачелет наполягала на тому, щоб керівництво рф “прислухалося до чітких та рішучих закликів Генасамблеї ООН та негайно вжила заходів щодо виведення своїх військ із території України”.

Як повідомляв Укрінформ, президент Ради ООН з прав людини Федеріко Вільєгас оголосив про створення комісії для розслідування воєнних злочинів та інших зловживань, скоєних під час вторгнення росії в Україну.

Комісія складається з трьох осіб - Еріка Месе з Норвегії (голова), Ясминки Джумхур з Боснії та Герцеговини й Пабло де Грейффа з Колумбії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-