Суттєвого зниження військової активності росії на Чернігівщині та Київщині немає – Подоляк

Суттєвого зниження військової активності росії на Чернігівщині та Київщині немає – Подоляк

Укрінформ
Суттєвого зниження військової активності в Чернігівській та Київській областях, як це було обіцяно російською стороною, поки що немає.

Про це член української переговорної делегації, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк сказав під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На мій погляд, чисто психологічно російська сторона вже трохи інакше дивиться на конфлікт, на війну. Вона розуміє, що наслідки для неї будуть руйнівними... Розуміє, що Україна достатньо конструктивно запропонувала цей договір про гарантії безпеки, і щоб зробити крок назустріч нам, вони запевнили, що суттєво знизять військові дії в Чернігівській та Київській областях. На жаль, поки що ми не бачимо суттєвого зниження, все продовжується так, як і було», - заявив Подоляк.

Він зазначив, що є окремі приклади того, що відводяться якісь військові частини, але це не має масового характеру. За його словами, це може бути перекидання частин війська на інші напрямки.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 29 березня, у Стамбулі відбулися тригодинні переговори між Україною і рф. Російська сторона заявила, що зробить назустріч Києву «два кроки щодо деескалації», зокрема «кардинально скоротить військову активність на Київському і Чернігівському напрямках».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-