Росіяни прицільно бомблять у Маріуполі будівлю з емблемою Червоного Хреста - полк «Азов»

Росіяни прицільно бомблять у Маріуполі будівлю з емблемою Червоного Хреста - полк «Азов»

Укрінформ
Російські загарбники цілеспрямовано знищують будівлю, відмічену позначкою Міжнародного комітету Червоного Хреста, що є воєнним злочином.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє «Азов-Маріуполь».

«Російські окупанти вкотре підтвердили, що вони є воєнними злочинцями, які не дотримуються жодних правил та принципів ведення війни. Цього разу вони вчинили воєнний злочин проти Міжнародного комітету Червоного Хреста. Окупанти цілеспрямовано знищують будівлю, відмічену червоним хрестом на білому тлі авіаційними та артилерійськими обстрілами. Це є одним з найбільш зухвалих воєнних злочинів. Адже такими хрестами відмічаються місця, де можуть перебувати поранені, цивільні або гуманітарні грузи», - йдеться в повідомленні.

Як відзначили азовці, єдиними, хто так порушував правила ведення війни, були війська гітлерівської Німеччини, які також обстрілювали будівлі та транспорт позначені червоними хрестами.

Водночас в пресслужбі відзначили, що МКЧХ останнім часом все тісніше співпрацюють з росіянами. Зокрема, сприяють примусовій депортації українців до країни-агресора та планують відкриття центру для прийому українців у російському Ростові.

Як повідомляв Укрінформ, президент Міжнародного Комітету Червоного Хреста Петер Маурер 23 березня в москві зустрівся з керівником російського мзс сєргієм лавровим і обговорив відкриття офісу організації у ростові-на-дону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-