«Масштаб викликів не зменшився»: Президент закликає українців не втрачати пильності

«Масштаб викликів не зменшився»: Президент закликає українців не втрачати пильності

Укрінформ
Воєнна ситуація в Україні не стала легшою, а масштаб викликів не зменшився. Російська армія все ще має значний потенціал для продовження війни проти Української держави.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час відеозвернення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він висловив упевненість у тому, що всі українці сьогодні бачили новину, нібито російське військове відомство вирішило зменшити бойові дії на Київському та Чернігівському напрямках. «Що ж, так можна сказати й про Чорнобаївку – ніби російська авіація просто вирішила менше літати, а російська техніка – поменше їздити», - зауважив Зеленський.

Він подякував усім захисникам і захисницям – усім, хто забезпечує оборону Києва, адже саме їхні хоробрі та ефективні дії змушують ворога відходити на цьому напрямку. Глава Української держави закликав громадян не втрачати пильності.

«Ситуація не стала легшою. Масштаб викликів не зменшився. Російська армія все ще має значний потенціал для продовження атак проти нашої держави. У них ще багато техніки й вистачає абсолютно безправних людей, яких вони можуть відправити в котел війни. Тому ми не розхолоджуємось і не зменшуємо наші оборонні зусилля. Як на півночі нашої держави, так і в усіх інших регіонах України, куди тимчасово зайшли російські війська», - наголосив Зеленський, зазначивши, що оборона України – завдання номер один, а все інше – похідне від цього.

Він констатував, що ворог досі на українській території, обстріли міст тривають, Маріуполь заблокований, ракетні та авіаційні удари не припиняються. У цьому контексті Зеленський наголосив, що єдиною гарантією виживання українців – як народу та України як держави - є Збройні сили, розвідка, усі, хто долучився до оборони.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок масштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-