На Донецькому напрямку йдуть важкі бої, росія не припиняє там наступ - Міноборони

На Донецькому напрямку йдуть важкі бої, росія не припиняє там наступ - Міноборони

Укрінформ
Речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник повідомив, що донецький напрямок наразі надзвичайно складний, бо там росія не припиняє наступальні дії.

Про це він заявив на брифінгу в понеділок, 28 березня, передає Укрінформ.

“Донецький напрямок є надзвичайно зараз складний, оскільки на відміну від інших операційних зон намагатися проводити наступальні дії там росія не припиняє. Стосовно Мар'їнки та інших міст - там ідуть важкі бої. Збройні сили України та інші сили оборони успішно обороняють ці населені пункти. Стосовно інших місць, які наразі перейшли під контроль російської армії, я назвати не можу, і, власне, і не буду називати”, - сказав Мотузяник.

Він наголосив, що за наявною інформацією російська федерація до кінця не відмовляється від спроб якщо не захопити, то принаймні оточити столицю України.

“Те ж саме ми говоримо і про інші міста - Чернігів, Харків, Суми. Щойно ми побачимо переміщення відповідних підрозділів російської армії в райони Донецької і Луганської областей, обов’язково ми про це повідомимо. Наразі активних дій противника в цьому напрямку переміщення ми не вбачаємо”, - сказав речник Міноборони.

За його словами, захоплення територій Донецької і Луганської областей - “одне зі стратегічних завдань росії - захопити повністю ці дві області в межах адміністративних кордонів, скажімо так”.

“Крім того, росія намагається пробити сухопутний коридор і об’єднати ці території задля того, аби мати прямий доступ до окупованої росією Автономної Республіки Крим. Ми цьому активно перешкоджаємо”, - наголосив Мотузяник.

На прохання журналістів прокоментувати ситуацію в місті Маріуполь, речник Міноборони відповів: “Стосовно міста Маріуполь я також окремих коментарів давати наразі не можу. Місто стоїть, підрозділи Збройних сил України й інші сили оборони намагаються це місто, і успішно в більшості, обороняти і втримати. Але ситуація, звичайно, там не проста. Передусім - у самому місті, яке через постійні артилерійські ракетні обстріли з боку російської федерації є фактично зруйнованим”.

З 24 лютого за вказівкою президента рф путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. Вони обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Весь український народ повстав на боротьбу з ворогом і дає йому гідну відсіч.

Фото: Evgeniy Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-