Ставлення українців до росіян погіршилося безповоротно - Зеленський

Ставлення українців до росіян погіршилося безповоротно - Зеленський

Укрінформ
Ставлення до росіян погіршилося у всього населення України, і в цьому є безповоротність.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю російським ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ставлення (до росіян – ред.) погіршилося у всього населення. Є безповоротність. Я вам скажу, і ви зараз, мабуть, зрозумієте. У 2014 році, коли все почалося, скажімо так, російськомовні райони України, або російськомовні сім'ї, якщо хочете, відчували надію, що зараз це закінчиться. Зараз це закінчиться. Багато всього сталося, нерозуміння, і довгі роки наростало, і так далі. Частина цих сімей – вони вірили, що ще можна все… Щось якось можна. Саме так, як я вам кажу. Ось так: щось якось, без конкретики - бо війна. І точним було розуміння, що щось якось потрібне», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що на початку свого президентства було розуміння, що треба зробити все, щоб зупинити війну, і треба боротися з пропагандою.

«Своїм прикладом треба показувати, що ти хочеш змінити: змінити країну, змінити відносини із сусідами, повернути все, так би мовити. У якомусь сенсі навіть повернути все назад. У якихось сенсах - до 2014 року. Знайти розуміння. Сісти за стіл переговорів», - сказав Президент.

Однак, за словами Зеленського, за цей місяць стався глобальний, історичний, культурний розкол, і це не просто війна, це набагато гірше.

Він підкреслив, що глибоке розчарування полягає у тому, що високий рівень населення підтримує росію в її діях з різних причин.

«Не можна не помічати повної війни протягом стількох років, так? Можна сказати: тиждень. Нам там розповідали одне, сталося інше. Розумієте? Це навіть не 11 вересня у Штатах, розумієте. Трагедія, яку всі побачили. Та ні. І не вибухи будинків у Москві, які ви пам'ятаєте, і так далі. Це ж не так. Це ж не один крок. Це вісім років, чорт забирай! Це ж довго. За вісім років люди починають закінчувати шкільну освіту; можна подорослішати, визначитися, вивчити предмет, стати професіоналом у якійсь сфері. Я просто пішов би у журналістику, пішов би у слідчі. Я би сам знайшов, я копав би — якщо я дійсно хочу зрозуміти, що з цим робити. Але якщо не хочу, то не хочу. Мені легше підтримувати чинний режим», - висловив Зеленський свою думку щодо того, що відбувається в Росії.

За його словами, саме ось це і є тим жахливим розчаруванням, яке сталося, і це розчарування, що перейшло в ненависть народів.

«Я не маю відповіді, як це можна повернути. У мене немає відповіді, чи це повернеться взагалі коли-небудь. Я не пророк», – додав Президент.

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії путін почав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-