Ворог спробує загострити обстановку навколо Маріуполя і зони ООС – Арестович

Ворог спробує загострити обстановку навколо Маріуполя і зони ООС – Арестович

Укрінформ
У найближчі тижні можливе загострення військової ситуації на сході України. 

Про це радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович повідомив під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

Так, за його словами, після офіційного наказу міністерства оборони російської федерації про перенесення бойових зусиль на український схід ворожі війська намагаються оточити українські війська в зоні ООС, «добити Маріуполь» і утримати оборону в районі Херсона – на півдні України. Арестович зазначив, якщо оборона ворогів на півдні впаде, їхнє становище навколо Маріуполя значно погіршиться.

«Вони це розуміють. Вони це роблять. Вони офіційно про це заявили. Це означає наступну річ. З одного боку це дає нам надію в районі Києва, Чернігова, Сумщини, Харківщини, що ми позбудемося тут ворога, виб’ємо його звідси. По-друге, це означає можливе, потенційне ускладнення або різке ускладнення обстановки навколо Маріуполя і зони ООС», - поінформував радник керівника ОП.

Він запевнив, що воєнно-політичне керівництво України, а також керівництво українських оборонних сил розуміють ситуацію і вживають усіх необхідних заходів для протистояння противнику.

«Але хочу сказати, що найближчі тиждень-два будуть нерівномірними. Будуть надходити як повідомлення про те, що ми перемагаємо, контратакуємо і контрнаступаємо на деяких ділянках, звільняємо свої землі від противника, але також надходитиме інформація, що на деяких ділянках фронту, зокрема на сході, ситуація далеко непроста. До цього потрібно бути емоційно, організаційно і свідомо готовими», - зауважив Арестович.

Він закликав українців триматися, підтримувати ЗСУ та громадян, які перебувають у тимчасово окупованих населених пунктах.

24 лютого розпочалося масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України; ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-