ЗСУ проводять тактичні контрнаступи в чотирьох областях

ЗСУ проводять тактичні контрнаступи в чотирьох областях

Укрінформ
Збройні сили України почали здійснювати невеликі контрнаступальні дії в Сумській, Харківській, Київській та Херсонській областях.

Про це радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович повідомив під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Протягом доби стан положення та характер дій противника українських військ не змінився. За єдиним маленьким винятком. Наші війська розпочали маленькі тактичні, але контрнаступальні дії в Сумській, Харківській областях і продовжують їх у Київській, Херсонській областях. Тобто ми йдемо в маленький, але в контрнаступ», - розповів Арестович.

Крім того, радник керівника Офісу Президента закликає українських військових та цивільних громадян не знущатися над полоненими російськими солдатами:

«Оскільки ми в деяких ділянках перейшли в контрнаступ, буде багато полонених. Я хотів би ще раз нагадати всім нашим військовим, цивільним і силам оборони, що знущання над полоненими є воєнним злочином, який не має амністії, згідно з міжнародним правом, не має терміну давності. Ми – європейська армія європейської країни. Із полоненими поводимося згідно з Женевською конвенцією, які б у вас не були особисті емоційні мотиви», - підкреслив радник керівника Офісу Президента.

Як повідомляв Укрінформ, президент російської федерації володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-