Мер Франківська з гуманітарною місією потрапив під ворожий обстріл біля Чернігова

Мер Франківська з гуманітарною місією потрапив під ворожий обстріл біля Чернігова

Укрінформ
Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків потрапив під ворожий обстріл біля Чернігова, коли супроводжував гуманітарний вантаж в оточене місто. Кілька людей із групи отримали поранення.

Про це Марцінків повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ми з гуманітарною місією їздили до міста Чернігова допомогти фактично оточеному місту. Ми були обстріляні ворогом. Дякувати Богові, усі живі, є кілька хлопців, які поранені», - зазначив Марцінків.

За його словами, їхній автомобіль 26 березня ворог обстріляв перед переправою, де раніше отримав поранення журналіст Цаплієнко.

«Ми намагались передати спеціальний зв’язок та іншу гуманітарну допомогу. Для нас 26 березня є новий день народження», - стверджує мер Івано-Франківська.

Він зауважив, що допомогу для чернігівців та ЗСУ таки вдалося передати завдяки мужнім військовим Євгену, Костянтину, Андрію та Олександру.

«Якби не їх професіоналізм та виучка, ваш покірний слуга вже тут не сидів би», - додав Марцінків.

Також він висловив подяку Ніжинському міському голові за допомогу в евакуації.

«Наш автобус фактично вийшов з ладу через постріли, майже решето. Війна ближче, ніж нам здається», - зауважив Марцінків.

Відомо, що увечері 25 березня російські військові обстріляли колону із цивільним населенням у Чернігівській області. В обстріляній колоні перебували іноземні журналісти з англомовного каналу TRT World (Туреччина) та спеціальний кореспондент ТСН (1+1), заслужений журналіст України Андрій Цаплієнко. Це сталося під час обстрілу гуманітарного коридору до Чернігова, коли люди на авто чекали дозволу, аби переправитись до Чернігова або забрати звідти своїх рідних.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-